FAQ – Allmänt 

För både läsare och bokhandlare idag kan det vara svårt att få en snabb överblick på vad för typ av bok de håller i. Vilket blivit än mer aktuellt när det publiceras fler böcker än någonsin. Mogwai har därför för sin utgivning tagit fram fyra nischer som var för sig står för olika typer av genrelitteratur. Varje nisch har en stämpel som går att hitta på omslaget till våra böcker så att läsaren direkt kan veta vad de kan förvänta sig.

Realité
När man vill ta del av självupplevda livsöden, vardagsdrama och en tyngd på verklighetsförankrade historier så hittar man dem i realité.
Gialli
Mordgåtor, feministisk erotik och ond bråd död. Precis som det italienska namnet avslöjar hittas här allt från hårdkokta kriminalromaner till ren exploitation i skräck.
Eskapisto
Eskapisto, esperanto för ”verklighetsflykt”, är precis som det konstruerade språket forumet för det intressanta, spännande, fascinerande och unika. Det som är bortom vår egen värld och in i fantasins.
Kinder
Inom kinder, det tyska ordet för ”barn”, så hittas normbrytande äventyr, regnbågsfamiljer, ensamstående pappor, HBTQ. Det ska vara både öppenhjärtligt och lärorikt.

Majoriteten av vår utgivning finns tillgängliga att ladda ned i elektroniskt format. De kan sedan läsas direkt på datorn eller på en mobiltelefon eller tablet. Alla våra e-böcker finns att ladda ned hos de största internetbokhandlarna men hittas även här.